Bugun...



Ramazan Bayramı Öncesinde Mezarlıklar Ziyaretçiyle Doldu

Erzincan’da Ramazan Bayramı’na bir gün kala yüzlerce vatandaş, yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2024 15:30

Ramazan Bayramı Öncesinde Mezarlıklar Ziyaretçiyle Doldu

Erzincanlı vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yılda bayram öncesi mezarlık ziyaretlerine gitti. Kabir ziyaretleri yapan vatandaşlar, hayatını kaybeden yakınları için Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Terzibaba Türbesi ve mezarlığında başlayan yoğunluk, her yıl bayramın birinci gününe kadar devam ediyor. Vefat eden yakınlarının başında dua eden vatandaşlardan bazıları mezarları temizlerken, bazıları da kabirlere ekilen çiçekleri suladı.

Öte yandan, yapılan ziyaretler çerçevesinde şehit kabirleri de boş kalmadı. Bayramları hüzün içinde geçirdiklerini ifade eden şehit yakınları bayram sabahı namazdan sonra da yine şehit verdikleri yakınlarının kabirleri başlarında dua etmeye geliyor.

Mezarlık ziyareti yapan vatandaşlardan Hüseyin Aydın, “Her bayram öncesinde hayatını kaybeden yakınlarımızı ziyarete geliyoruz. Özellikle bugün ve bayramın birinci günü mezarlıklarda yoğunluk oluyor. Güzel bir gelenek bizim için. Buraya geliyoruz dua ediyoruz, Kur’an okuyoruz. Allah bütün geçmişlerimize rahmetiyle muamele etsin inşallah. Tüm İslam aleminin de bayramını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
YUKARI YUKARI